Благодаря  ще прочета внимателно,но доколкото разбирам ще е достотъчно да се осигурява само през едната фирма.
Ако едно физическо лице направи 3 броя различни по дейност ЕООД едновременно ,в които е едноличен собственик  как трябва да се осигурява ? И в  трите ще има работници ,но не управители. През едното се осигурява като СОЛ. А какво става с другите две ЕООД?  Трябва ли и там да се осигурява  като СОЛ ,след като няма управител ?
По същия начин (поради проблем със сайта ),аз съм изпратила два пъти ДДС декларацията за м.май.  Знаете ли  как да коригирам това положение . Благодаря на всички предварително!
Подавам ГФО на фирма,която през 2013 год. е нямала дейност. Трябва ли да да има Решение на едноличния собственик и ако да ,какво да съдържа ( например - фирмата е временно спряла дейност поради икономическата криза ). Трябва ли да има Приложение и какво да съдържа - пак ли  ,че фирмата е спряна от дейност. Ако някой има опит да сподели.Приготвила съм Баланс , в който съм преписала само данните от 2012 год.  и нулев ОПР.
Много ,много благодаря! Аз се колебаех,но сега ще си подам документите.
Благодаря Таня - ЛС ! Да разбирам,че самоосигуряването няма отношение към обезщетението ,така ли ?
Извинявам се !Чл.328 ал.1 т.3 за освобождаването .И става въпрос за обезщетението по чл.222 - до една брутна работна заплата.
Освободен съм от фирма по чл.325  за намаляване обема на работа. За да получа допълнително обезщетение заради прекратения трудов договор ,трябва да подпиша декларация,че не съм започнал работа.Мога ли да подпиша такава декларация при положение ,че се самоосигурявам като СОЛ на ЕООД ,от което обаче нямам никакви доходи.И естествено не съм започнал работа никъде на трудов договор.
Аз мисля,че ако можеше единият съдружник да НЕ се осигурява при работеща фирма ,то тогава защо и другият да се осигурява  ;D . След като фирмата работи и има приходи и разходи ,отчита дейност , задължително се осигуряват и двамата съдружници най-малко като СОЛ. И това е написано в цитирания по-горе закон. Това е моето мнение.
Аз също изтеглих последната версия и пуснах без проблем.!Само като се опитам да отворя ПОМОЩ / с бутон F1/  ,не мога да я чета - излизат ми "маймунки" вместо букви...Което е доста дразнещо,като се има предвид,че преди си четях помощта без проблеми.
Благодаря много ! Прочетох чл.52 от ЗДДФЛ и се убедих,че не трябва да подавам ГДД. Сайтът на НАП не е достатъчен ,за да си изряден . Добре е ,че има взаимопомощ! :thumbup:
Благодаря irenabrili ! И аз така мисля ,но ме смущава следното   -    "Освен тези декларации, самоосигуряващите се лица подават и годишна данъчна декларация за облагане доходите на физическите лица (по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица). "  Това е от сайта на НАП .И никъде не пише,че ако нямаш доход не подаваш такава декларация.Ако знаете някакъв документ ,където да прочета ,че може да не подавам ГДД като нямам доход ,моля да ми пишете! Благодаря предварително!
Да изясня - фирмата има дейност,има и печалба,но аз не съм си изплатила никакъв доход.Печалбата съм я оставила в "неразпределена печалба" .Затова казвам ,че нямам доход като самоосигуряващо се лице. Имам доход само по трудовия договор на който работя в другата фирма.
Здравейте! Работя на трудов договор в една фирма и съм СОЛ като собственик на ЕООД,то е съвсем отделна фирма ,нямаща общо с тази ,в която работя на трудов договор. От ЕООД нямам никакъв доход . Трябва ли да подавам ГДД като физическо лице при положение ,че  нямам доход като самоосигуряващо се лице?